تهران میدان امام خمینی / ساعت کاری از ساعت ۹ الی ۱۹

تفاوت میکروفن ‌های کاندنسر و داینامیک

به جرات می‌توان گفت در دنیای امروز موزیک و رادیو نقش مهمی را در میان افراد با رده سنی‌های متفاوت جا باز کرده‌اند. بنابراین، صداها باید از یک میکروفن با کیفیت بالا پخش شوند تا مشکلی پیش نیاید. تمامی کسانی که در فرایند ضبط فعالیت دارند، اعم از خواننده، مجری، صدابردار و …، به خوبی با آن آشنا هستند و می‌دانند تاثیر نهایی زمانی رخ می‌دهد که میکروفون از کیفیت بالایی برخوردار باشد. اما به دلیل وجود دو نوع میکروفن کاندانسر و داینامیک ممکن است هنگام خرید آنها دچار شک شوید که کدام یک می‌تواند صدای بهتری ایجاد کند.

میکروفون کاندانسر چیست؟

میکروفون‌های کاندانسر معمولا از یک دیافراگم بزرگ برای به حداکثر رساندن محدوده فرکانس‌هایی که می‌توانند استفاده کنند، تشکیل می‌شوند. فناوری داخل میکروفن، پیچیده و ظریف است و باید با احتیاط مورد استفاده قرار بگیرد. بنابراین شاید گزینه خوبی برای این نباشند که خواننده با آنها روی صحنه مدام بالا و پایین بپرد و جابه‌جا شود.

بیشتر میکروفون‌های کندانسور و میکروفون‌های داینامیک، صدا را از یک طرف و به بهترین شکل دریافت می‌کنند. آنها همچنین می‌توانند فناوری‌هایی مانند فیلترهایی برای حذف نویز و الگوهای قطبی میکروفن قابل تغییر داشته باشند، این فناوری‌ها باعث می‌شوند در هر موقعیتی عملکرد بهتری داشته باشند. میکروفون‌های کندانسور را می‌توانید در بین نوازندگان قرار دهید تا صدا را از همه جهات جمع‌آوری کنند.

میکروفن کاندانسر به نوعی برق به نام فانتوم پاور نیاز دارد که کابل را از میکسر یا پری آمپلی‌فایر تغذیه می‌کند. به همین دلیل است که میکروفون های کاندانسر همیشه از کابل‌های 3 پین XLR استفاده می‌کنند. میکروفون های کاندانسر معمولا در محیط کنترل‌شده استودیو یافت می‌شوند، جایی که کمتر احتمال دارد شکسته شوند.
این میکروفن‌ها صدایی گسترده و طبیعی دارند که باعث می‌شود با سازهای آکوستیک عملکرد خوبی داشته باشند. معمولا از آنها برای ضبط آواز، گیتار آکوستیک، سازهای زهی و پیانو استفاده می‌شود. اگر کیفیت و تفاوت‌های ظریف مهم‌ترین چیز در صدایی است که می‌خواهید ثبت کنید، میکروفون کاندانسر همان چیزی است که شما نیاز دارید.

میکروفون های داینامیک

این‌ها انواع میکروفون‌هایی هستند که احتمالا روی صحنه و اجراهای زنده می‌بینید و به اصطلاح میکروفون خوانندگی هستند. میکروفن‌های داینامیک سخت و مستحکم هستند و آنها را می‌توان به راحتی چرخاند، بدون اینکه مشکلی پیش آید؛ زیرا آنها به اندازه میکروفون های داینامیک حساس نیستند. میکروفن های داینامیک تغذیه نمی‌شوند و برای تولید سیگنال صرفا به ارتعاش آهنربا در سیم پیچ صوتی متکی هستند. در آمپلی‌فایرهای گیتار، سازهای برنجی، صحنه‌های آواز و کیت‌های درام از میکروفون‌های داینامیک استفاده می‌شود. آنها به راحتی تنظیم می‌شوند و اگر تحت فشار قرار بگیرند، مشکل خاصی برای‌شان ایجاد نمی‌شود.
اما حساسیت میکروفن کاندانسور همیشه به نفع شما نیست. اگر محیط ضبط شما خیلی ساکت نباشد، متوجه خواهید شد که انواع نویز پس زمینه توسط یک میکروفون کاندانسر دریافت می‌شود. هنگام کار با میکروفون های کاندانسر به یک میکسر با قدرت فانتوم نیاز دارید که عامل دیگری است که باید در هنگام تصمیم گیری در مورد میکروفون در نظر بگیرید.

فهرست مطالب